За мен

Безсмислено е да казвам името си. Няма значение и професията ми. Важно ми е да кажа, че обичам луната. Когато мисля за нея или й се любувам, аз разбирам колко съм малка и колко незначителни могат да бъдат някои мои постъпки. Тя ме гледа, грижи се за мен и аз съм като нея. Имам своите фази. Понякога съм уплашена от невидими врагове, друг път скачам без да погледна надолу, защото знам, че страховете ми са просто въздух. Понякога страдам от незначителни неща, друг път съм силно влюбена и не мога да го скрия. Имам фази като луната и като нея мога да изчезвам. Но не за дълго.

Обичам и думите. Употребявам по стотици в минута. Не се изморявам да ги изговарям, чета или пиша. Обичам искрени думи, неудобни думи, дори цинични думи. Всякакви думи. Плувам в море от думи и, когато се изморя тръгвам по мостове изградени от думи, леглото ми е само думи. Но има думи, които могат да останат неизречени и в това няма нищо лошо. Просто ги пазим за себе си.

Това съм аз. И още много други неща. Дадох си сметка, че няма значение как се казвам или с какво се занимавам. Сърцето ми е любов, литература, луна и много, много думи. Приятно четене.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s