Прегърни ме де!

Това си ми е запазена марка. Не, че моля за прегръдки, аз само подтиквам. Смятам, че всички трябва да се прегръщаме, постоянно. Сритвам те под одеялото и ти казвам Прегърни ме де! И ти се сещаш. Като малко дете съм, копнеещо за внимание и все пак накрая получавам своята прегръдка, макар и малко изпросена.

Тъкмо си мислех как в последно време прегръдките ме преследват. Пиша за тях, споменавам ги във всеки материал, който ражда умът ми, мисля за тях, търся ги. Особено среднощните прегръдки: те са особено необходими.

Днес е МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ПРЕГРЪДКАТА! Чувствам го като много специален празник. Почти като на Свети Валентин, нежността е готова да се развихри в рамките на тези 24 часа. А аз мечтая за прегръдки 24/7. Искам да ги получавам 24/7. Дали е заради сезона, топлината е търсен ефект след дългите и изтощителни странствания из студените коридори на Софийски Университет. После след дългите минути прекарани на спирката с надеждата тролеят да се появи зад ъгъла.

Прегръдките често са липсващи. Трябва да се пребориш за тях. Друг път присъстват твърде много и все пак не можеш да им се наситиш. Прегръдките идват бързо, бавно си отиват, обичат да се отдалечават полека и да не казват кога ще се върнат. Прегръдките са изоставяни, забравяни, но пък необходими, животоспасяващи. Те заминават, пристигат, обичат и никога не се забравят.

Гарнирам прегръдките си с чаша вино и топъл сладкиш. Гарнирам ги с усмивки и много често с целувки.

Понякога, вечер се прегръщам сама… шегувам се. Това е нелепо. Всъщност си представям, че съм прегръщана. Нуждата от прегръдки може да те докара до лудост. Прегръщаш възглавницата и тя изведнъж се сдобива със сърцебиене и с човешка топлина.

Прегръдките имат невероятни способности. Те изтриват спомени, болезнени изживявания и много страх. Така, че ще продължавам да подтиквам към прегръдки. Ще се отърквам в рамото ти и ще гледам като бебе таралежче. Пък да видим какво друго могат да правят те… прегръдките.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s