Тайните на поколенията

Както много от вас знаят, аз пиша и разкази. Започвам да качвам в блога, части от разкази, които вече съм написала или такива, които са в процес на написване. Надявам се да ви харесат и се чувствайте свободни да коментирате.

Следващият текст се посвещава на всички силни и независими момичета и жени, които обичат бабите си и пазят техните завети.

щастливи

   Докато пиша това писмо чувам как малките ти крачета забавят ход и спират пред моята стая. Ти си на 12 и идваш да спиш при мен. Не, защото те е страх, а защото така е по-забавно. Баба ще ти разкаже някаква история, но не от тези с принцеси и принцове, а реални неща от живота. Как принцесата сама се спасила от кулата, как не й трябвало принц, за да намери пътя до дома, как тя заживява щастливо и честито в своя собствен апартамент, с доходоносна и интелектуално удовлетворителна работа със социални придобивки. Държах да се научиш, че жената може да бъде щастлива и сама и, че сме родени, за да страдаме, но и да намираме щастие някъде накрая на приказката. Дори и сами. Само ние можем да напишем историята си, никой няма да ти държи ръката над белия лист, никой няма да те изправи, когато си уморена и паднеш на земята. Може би заради това избра да родиш детето и да бъдеш самотна майка. Научих те да бъдеш силна и това е най-голямата ми гордост.

Из ”Тайните на поколенията”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s